De Bremer Stadsmuzikanten (Op. 6)

 

DUTCH LANGUAGE VERSION ONLY  – Een muzikaal sprookje gebaseerd op het klassieke verhaal van de Gebroeders Grimm. Het libretto is afkomstig van Frank Groothof.

 

PREVIEW SCORE


De Bremer Stadsmuzikanten
is een spiksplinternieuwe familievoorstelling voor verteller en harmonieorkest, geschreven door theatermaker Frank Groothof en componist Zoran Rosendahl.

Onder begeleiding van vrolijke operettemuziek vertelt Frank Groothof het verhaal van De Bremer Stadsmuzikanten, gebaseerd op het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm. Een haan, een kat, een hond en een ezel moeten vluchten van hun boerderijen en gaan samen op pad naar Bremen om daar stadsmuzikanten te worden. Op hilarische wijze neemt Frank het publiek mee op een muzikale reis waarbij de vier dieren onderweg spannende avonturen beleven. Het publiek is een actief onderdeel van het verhaal en wordt hierbij op ludieke wijze betrokken.

Deze voorstelling is ontwikkeld met het idee dat kinderen, juist ook vandaag de dag nog, starten met het bespelen van een muziekinstrument. Vanwege een groot afnemen van nieuwe jeugdleden binnen de blaasmuzieksector hebben Frank en Zoran deze kinderoperette geschreven om het enthousiasme bij kinderen voor de blaasmuziek aan te wakkeren. Hierdoor laat deze voorstelling zich ook uitstekend combineren met een (door de verenigingen zelf te ontwikkelen) scholenproject, waarbij het concert als prachtige afsluiting kan dienen.

De Bremer Stadsmuzikanten is speciaal geschreven voor kinderen van 4 t/m 11 jaar om kennis te maken met klassieke muziek en de instrumenten van het harmonieorkest. Daarnaast is, vanwege de droge humor en het weergaloze toneelspel van Frank, deze voorstelling ook zeer leuk voor zowel jongeren alsook voor volwassenen.

In de spanne van een klein uur wordt er door Frank gezongen en toneelgespeeld, waarbij het orkest hem begeleidt op de vrolijke en kleurrijke muziek van Zoran Rosendahl.

De muziek kan zowel door grote (symfonische-), alsook kleine harmonieorkesten gespeeld worden vanwege het gebruik van vele ad libitum partijen. Het speelniveau is Grade 4.5 (2e/3e divisie).

 

Voor verdere vragen en een prijsopgave, mail naar: info@zoranrosendahl.com

 

In premiere gegaan op 6 april 2024 met twee voorstellingen door de Vriezenveense Harmonie onder leiding van Erik van de Kolk met Frank Groothof als verteller. 


INSTRUMENTATIE

 

Piccolo (wiss. fluit 3)
Fluit 1 & 2
Hobo 1 & 2
Fagot 1 & 2
Contrafagot (ad lib.)

Sopraan blokfluit (alleen deel 5)

Klarinet in Eb
Klarinet in Bb 1, 2 & 3
Basklarinet in Bb
Contrabasklarinet in Bb (ad lib.)

Alt saxofoon in Eb 1 & 2
Tenor saxofoon in Bb
Bariton saxofoon in Eb

Verteller/Zanger

Hoorn in F 1, 2, 3 & 4
Trompet in Bb 1, 2 & 3
Trombone in Bb 1, 2 & 3

Euphonium in Bb 1 & 2
Bastuba 1 & 2
Sousafoon (alleen deel 3)

Cello (ad lib.)
Contrabas

4 pauken
Percussie 1, 2 & 3
Mallets